Saturday, February 9, 2013



                                                       Snow Cheese Cake

Snow Cheese Cake

Snow Cheese Cake, teruja nk mencuba. First time cuba terus jd..x manis sgt..sedang2 je, kek yg gebu  n ringan tp x muak. Frosting dr cream cheese bergabung dgn susu pekat..mmg meletop. Jumpa kt ..sini Tima ksh byk2 kt Izah. Mnta izin cnp kt sini ya..sbb lain kali nk buat lg ni..anak2 suka makan.


Resepi : Sherry mz@MyR



  • 6 biji telur ayam (buang 2 putihnya)
  • 100 gram gula halus
  • 100 gram tepung hong kong (blue key superfine boleh juga) - saya guna shelf raising flour
  • 60 gram tepung jagung (maizena)
  • 50 gram air sejuk (dr peti ais)
  • 1 sudu teh baking powder- tak letak
  • 2 sudu makan ovelet
  • 75 gram mentega (dicairkan)
  • esen vanilla

  • UNTUK KRIM
  • 1 kotak cream cheese philadelphia
  • 1/2 tin susu pekat manis- saya pun letak sekadar manis pada selera
  • (satukan kedua bahan & putar sehingga tidak berketul2.

  • UTK TOPPING
  • 1/2 kotak kraft cheddar cheese (parutkan) 
        Dicadangkan parut halus supaya kek tidak muak ketika dimakan.